De hele wereld houdt van sport; het valt niet te ontkennen. Steeds meer mensen hebben sportmensen als hun idolen, er is altijd minstens één sportwedstrijd of race wanneer je je tv aanzet, en mensen zijn er gewoon dol op. Ze kijken graag naar de wedstrijden en hebben online plezier met aanbiedingen die vergelijkbaar zijn met die van Unibet promoties voor nieuwe spelers. De meesten van ons hier kijken graag naar de Eredivisie – het is als kijken naar het WK – maar dan beter!

En hoewel we allemaal een beeld hebben van welke sport het is, zijn er nog steeds sporten die worden gemarginaliseerd omdat ze niet populair zijn. De worstel fan wordt gemarginaliseerd, bespot en afgewezen door fans van “echte” sporten. De algemene anti-worstel argumenten zijn dat het nep, homo-erotisch en lage klasse is.  Maar terwijl diezelfde fans moeite hebben om hun ogen open te houden tijdens een Rams vs Browns 6-3 vertoning van onbeholpenheid, kijken wij worstelaars naar dropkicks, moonsaults en zelfmoordduiken.

Voor diegenen die al ingewijd zijn in de wereld van sport entertainment, u kunt dit artikel lezen en knikken door het grootste deel ervan.  Het dient als een liefdesbrief aan het worstelen en inzicht waarom de sport zo populair is:

1. Waarde voor je geld

Je bent niet beperkt tot één wedstrijd als je een kaartje koopt om worstelen te zien. Een worstel evenement heeft een handvol wedstrijden, een paar dramatische confrontaties, een grappig backstage segment of twee en schaars geklede vrouwen in uitstekende vorm.

In termen van de fan ervaring, krijg je te juichen en uit te jouwen op hetzelfde evenement.  Probeer dat maar eens in het Yankee Stadium.  Als je vertelt wat je gezien hebt bij een worstelshow, zal je niet beperkt zijn tot “Het was klote”, “We hebben verloren” of “We hebben gewonnen!”  Fans kunnen praten over alle wendingen, alle boekingskeuzes, goede en slechte, variaties op bewegingen, counters en kostuums.

2. Amusement Gumbo

Worstelen is een mengelmoes van gevarieerde elementen.  Het is een mix van spektakel, geweld, pracht en praal, atletiek, theater en humor. Geen enkele andere sport is zo veelzijdig als de soap opera of de gladiatorensport.

Worstelen heeft het grote voordeel dat het de verhaallijnen in eigen hand heeft, zodat de backstage breinen alles kunnen toevoegen wat ze maar kunnen bedenken. Elke show zit vol met alles wat de tijd toelaat; saaie momenten en tegenvallers zijn veel zeldzamer dan elders.

3. Alles kan gebeuren

Je zult nooit een Packers vs Saints wedstrijd zien waar de entree muziek van de Bears opkomt als het Bears roster het veld op komt stormen en willekeurig Packers begint te tackelen. Je ziet dat soort incidenten de hele tijd bij het profworstelen.

Worstelaars kunnen op elk moment hun Money in the Bank contract innen en nieuwe kampioenen kunnen in een oogwenk worden gekroond.  Wedstrijden kunnen eindigen met groene mist die een tegenstander verblindt.  Een goede kerel kan veranderen in een slechte kerel op een gegeven nacht.

4. Gimmick Wedstrijden

Basketbal is altijd basketbal.  Je zult nooit bij een wedstrijd van de Lakers/Celtics zitten en op de PA horen omroepen: “De wedstrijd van vanavond is gewijzigd in een wedstrijd zonder flagrante overtredingen.”

Van ladder wedstrijden tot de Elimination Chamber, van de Royal Rumble tot de Iron Man wedstrijd, worstel fans krijgen een smakelijke verscheidenheid aan actie.  Goed geplaatste gimmick wedstrijden kunnen helpen een vete te intensiveren.